Geplaatst op 1.615 Reacties

Haargel

A Funky Gunk That Rocks!

Haargel. Er zijn ontzettend veel soorten! En dan hebben we het nog niet eens over wax, clay, pomade, paste, Hair Shaper enzovoort. In deze post leggen we uit wat haargel is.

Wat is haargel?

Haargel bestaat uit verdunde moleculaire structuren die aan elkaar plakken wanneer ze bijvoorbeeld in je haar worden geplaatst. De moleculen in een gel zijn net als die van lijm: lang en met veel hoeken en haken.¬†Wanneer je bijvoorbeeld twee dingen aan elkaar wilt lijmen, smeer je lijm op de contactplaatsen en laten het drogen. De moleculen, die eerst nog in een oplosmiddel “zweefden”, raken nu hun oplosmiddel kwijt en haken in elkaar. De gel verandert in een vaste stof. Dit gebeurt ook met haargel.

Haargel

Haargel is in de jaren 80 ontstaan. De basis van haargel is een beetje plastic dat opgezwollen is in de 100 tot 200 voudige hoeveelheid water. Wanneer je haargel in je haar doet laat het een dun laagje plastic achter waardoor het haar ruw wordt en aan elkaar gaan plakken. Het gevolg is dat het haar op diverse manieren vormgegeven kan worden. Wanneer het water is opgelost, blijft het haar in model staan. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen dat je haar er uit ziet zoals dat van Donald Trump:

Bad hair day Donald Trump

Haargel tips

Wil je meer weten over haargel? Lees de artikelen op ons blog. Hieronder een aantal interessante:

Hoe maak je een hanenkam

Wat is de sterkste gel?

Haarwax

Reacties zijn gesloten.