Geplaatst op 1.413 Reacties

Haarwax

Er zijn zoveel soorten haarstyling producten (voor mannen), dat het soms erg lastig is om het geschikte product voor jou te vinden. Haargel, wax, clay, pomade, paste, hair shaper en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Met deze post hopen we je iets meer inzicht te geven wat er allemaal is en waarvoor je het kunt gebruiken.

Het verschil tussen haargel en wax

Je kent ze vast wel, die grote gele, groene of soms blauwe potten haargel die je onderin een schap staan. Dat is een klassieke haargel. Het voelt aan als een soort mousse. Wanneer je het in je haar smeert, verdampt het water wat erin zit en blijft je haar door de moleculaire structuren in model zitten.

In een haarwax zijn wassen verwerkt waardoor het soepel is en minder snel uitdroogt. Het droogt ook minder snel uit omdat er in tegenstelling tot haargel veel minder water en/of alcohol in zit. Haarwax zorgt ervoor dat je haar soepel in model blijft en met een haargel blijft je haar stevig in model.

Haarwax gebruiken

In haarwax zitten dus wassen (denk aan bijenwas) verwerkt dat de eigenschappen heeft dat het kneedbaar, vet en een hoog smeltpunt heeft. Het mengt niet goed met water en daardoor kun je haarwax het best aanbrengen op droog haar. Warm het goed op in je handpalmen om het kneedbaar te maken en voeg een kleine hoeveelheid toe aan je haar. Met een goede haarwax is het mogelijk om je haar gedurende de dag te restylen. Was na gebruik altijd je haar met shampoo om het goed uit je haar te krijgen.

Haarwax soorten

Er zijn drie soorten waxen. Een wax op waterbasis, een wax op petroleum-basis (ook wel oliebasis genoemd) en een variant die van beide een beetje heeft. Je kiest voor de haarwax op waterbasis wanneer je wilt dat deze gemakkelijk is uit te wassen, dit is namelijk minder met de een wax op oliebasis. Een haarwax op oliebasis is wat vaak wat steviger.

De beste haarwax

Hieronder kun je een aantal waxen vinden waar wij enthousiast over zijn:

Haarwax Kenmerken
Taft Hair Wax Fixing Soepel en smeerbaar. Geeft een stevig effect.
Syoss Maxx Hold Cream Wax Makkelijk te gebruiken, stevig en langdurige hold.
Got2b Wax Glued Spiking Zeer stevig, niet vettig en goed uitwasbaar.
Fudge Hair shaper Hairshaper
Murray’s Edgewax Op waterbasis, licht en makelijk uit te wassen.

Reacties zijn gesloten.