Geplaatst op 1.544 Reacties

Het hold level bij een haargel

Wat betekent het hold level op de verpakking van een haargel? Het hold level wordt door haargel fabrikanten gebruikt om een haargel in te schalen. Bijvoorbeeld 1 t/m 12. Waar dit op is gebaseerd is niet helemaal duidelijk. Je zou zeggen dat het te maken heeft met de sterkte van de haargel, hoe goed een haargel blijft zitten.

Sterkte v/s hold level

Wanneer je een haargel kiest op basis van sterkte is het belangrijk om te weten of het hold level, de sterkte van een haargel aangeeft. Om deze vraag te beantwoorden hebben we 10 gellen van Taft, Schwarzkopf getest op sterkte.

Een sterke haargel is volgens ons een haargel waarmee je gemakkelijk kunt stylen, die niet in elkaar zakt en ervoor zorgt dat je haar een dag in model blijft zitten.

Naast prachtige benamingen, gebruikt Taft op haar verpakkingen een hold level tussen de 1 en de 12. Het hold level 12 is hierbij het hoogste hold level op dit moment.

Naam

Sterkte volgens ons

Hold level Taft

Taft V12 Power

Zeer sterk

Hold level: 12
Taft Maxx Power

Zeer sterk

Hold level: 8
Taft Extreme Freezing Gel

Redelijk sterk

Hold level: 5
Taft Power gel Extreme

Redelijk sterk

Hold level: 5
Taft Power Gel Titane

Sterk

Hold level: 6
Taft Power Styling Gel

Sterk

Hold level: 5
Taft Unlimited hold

Sterk

Hold level: 7
Taft Ultra Strong

Een beetje sterk

Hold level: 4
Taft Power ’n Touch

Niet sterk

Hold level: 6
Taft Chaos Gelee Niet sterk Hold level: 3

Kijk verder dan het hold level

Een haargel kiezen op basis van alleen het hold level zal niet altijd de sterkste haargel opleven. De haargel “Taft Unlimited hold” heeft bijvoorbeeld een hold level van 7, maar is minder sterk dan de “Taft Extreme Freezing Gel” met een hold level van 5.

Reacties zijn gesloten.