Geplaatst op 1.543 Reacties

Wat is de beste haargel?

Hanenkam, spikes

Daar sta je dan voor het overvolle gelvak. Je bent op zoek naar een gel voor in je haar, maar weet door het overvloed aan aanbod van gel, wax, gel wax, spray, enz. niet welke je moet kiezen. Bij het maken van een keuze, maken de aanbieders van deze haarproducten het je vaak ook niet erg gemakkelijk. Met name de benaming van de producten dragen hier aan bij.

Hieronder een aantal top benamingen opgesomd:

 • Freezing gel extreme
 • Styling Shaper Paste
 • Utlta Effect go matt clay
 • Gel-wax fixin care
 • Bikkelhard-glue gel
 • Hair care styling cream gel
 • Maxx power gel Tottle
 • Ultra Strong Power Mess Constructor Cream
 • Warhoofd-fible Gum
 • Mineral FX Control Crème
 • Dry Sculpte Force Flubber Gel

Haargel soorten

Geniaal als je deze namen kunt bedenken. Maar je ziet door de gel je haar niet meer zitten. Recensies van gebruikers of geltesten zijn over het algemeen de enige manieren om de juiste gel te vinden. Tros Radar heeft in 2009 een leuke geltest gehouden. Te bekijken via de volgende link. De uitslag was toentertijd als volgt:

1. Nivea Styling Gel Ultra Strong
2. L’Oreal Studio Invisi’Fix
3. Schwarzkopf Taft Ultra Fixing
4. Etos huismerk gel
5. Radar Gel (zelf gemaakt)

Gel kapsel

Haargel is in de jaren 80 ontstaan. De basis van gel is een beetje plastic dat opgezwollen is in de 100 tot 200 voudige hoeveelheid water. Wanneer je gel in je haar doet laat het een dun laagje plastic achter waardoor het haar ruw wordt en aan elkaar gaan plakken. Het gevolg is dat het haar op diverse manieren vormgegeven kan worden. Wanneer het water is opgelost, blijft het haar in model staan.Volgens velen is de standaard goedkope gele of groene (huismerk) gel vaak nog steeds het beste. Uit eigen ervaringen blijkt dat de haarlengte en dikte essentieel is voor de keuze van een gel. Heb je kort haar, dan is een simpele gel vaak al voldoende. Zelf gebruik ik momenteel de gel met de top benaming: Junior Power Styling survivor gel van Schwarzkopf (voor kort haar). Ook een wax of een shaper werkt goed bij korte kapsels. Bij halflange kapsels zul je meer gel moeten gaan gebruiken, of juist minder wax. Bij lang haar werkt een mousse in combinatie met een haarlak het best. Je zult dan ook een föhn moeten gaan gebruiken.

Haargel

De kunst van het weglaten

Veel gel gebruiken is niet aan te raden. Probeer je haar te stylen met zo weinig mogelijk gel. Wanneer je teveel gel gaat gebruiken wordt het haar zwaar en gaat het hangen. Wil je haar echt niet zitten? Een simpele oplossing is om naar de kapper te gaan en het te laten knippen of het te laten uitdunnen indien je dik haar hebt. Je kunt je kapper ook vragen welke styling gel het beste past bij jou haar. De dikte van het haar heeft namelijk invloed op het werken van je gel.

Wat is nu de beste haargel?

Geef een reactie wat volgens jou de beste haargel is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *